Summer School in the UK

Το σχολείο τελειώνει, το Summer School in the UK αρχίζει!

Η “Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι” οργανώνει το πρόγραμμα “Summer School in the UK”. Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από 8-17 χρονών, να συμμετέχουν σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα Αγγλικών που συνδυάζει τις καλοκαιρινές διακοπές στην Μεγάλη Βρετανία με την εξάσκηση των Αγγλικών, την άθληση και, φυσικά, τη διασκέδαση.

Τι είναι τα Summer Schools

Τα Summer Schools είναι εκπαιδευτικά προγράμματα στην Μεγάλη Βρετανία, που στόχο έχουν οι μαθητές να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους, και ιδιαίτερα τον προφορικό τους λόγο. Στόχος του προγράμματος είναι  να περάσουν αξέχαστες διακοπές δημιουργώντας φιλίες με συνομήλικούς τους από όλο τον κόσμο γνωρίζοντας και ζώντας την πολυπολισμικότητα της Μεγάλης Βρετανίας. Τα Summer Schools της Μεγάλης Βρετανίας πέρα από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα προσφέρουν στους μαθητές μια πολιτιστική αλλά και ταξιδιωτική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Βρετανική κουλτούρα ζώντας είτε σε Βρετανικές οικογένειες, είτε διαμένοντας σε εστία και παρακολουθώντας μαθήματα γλώσσας. Επίσης, έχουν την επιλογή, με το τέλος των μαθημάτων, να δώσουν τις εξετάσεις του Trinity College London ώστε να πιστοποιήσουν το επίπεδο της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον, συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα, προγράμματα χορού και μουσικής και άλλες δραστηριότητες πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το Churchill House

Το Churchill House κατέχει ηγετική θέση στην παροχή θερινής εκπαίδευσης (Summer Schools) με διαμονή στις εγκαταστάσεις του. Τα προγράμματά  είναι εμπνευσμένα από τις πόλεις που τα φιλοξενούν, ενώ έχουν επιλεγεί ειδικά και έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να παρέχουν στους σπουδαστές μια αξέχαστη, καλοκαιρινή εμπειρία.

nana spoudes exwterikou  Ιδρύθηκε το 1971

nana spoudes exwterikou  Homestay / Boarding school

nana spoudes exwterikou  30 διαφορετικές χώρες – 15 μαθητές / τάξη

nana spoudes exwterikou  9 παραρτήματα σε όλη την Μεγ. Βρετανία

nana spoudes exwterikou  Αναγνωρισμένο από φορείς της Μεγ. Βρετανίας

Πόσο διαρκεί το πρόγραμμα και σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα έχει ελάχιστη διάρκεια 1 εβδομάδα. Απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 8-10, 10-14 &15-17 ετών. Η ιδανική περίοδος για παιδιά και εφήβους είναι οι 2 εβδομάδες.

Ποιά είναι τα Σχολεία

Τα Summer Schools για τις ηλικίες 8-17 ετών  βρίσκονται σε 9 διαφορετικές τοποθεσίες, όπου στο σύνολό τους προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής, διατροφής, μαθημάτων, σπορ, εκδρομών και διασκέδασης. Δες εδώ

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει

Η «Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι» στην προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να ζήσουν την εμπειρία του «Summer School in the UK» έχει εξασφαλίσει ένα οικονομικό πακέτο συνεργασίας με το κολέγιο ώστε το κόστος να είναι ευέλικτο και προσιτό. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 950 € περίπου την εβδομάδα (εξαρτάται από το παράρτημα και τις επιπλέον δραστηριότητες που θα επιλέξει ο μαθητής ). Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι εξής υπηρεσίες:

nana spoudes exwterikou  Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Λονδίνο όπως και όλες τις τοπικές μετακινήσεις

nana spoudes exwterikou  Εβδομαδιαία παρακολούθηση μαθημάτων (σύνολο 15 ώρες διδασκαλίας)

nana spoudes exwterikou  Διαμονή στο κολέγιο και πλήρης διατροφή (3 γεύματα ημερησίως) + κολατσιό στις ημερήσιες εκδρομές

nana spoudes exwterikou  Παροχή βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού

nana spoudes exwterikou  Βραδινές εκδηλώσεις εντός του κολεγίου (barbeques, disco, karaoke, video κ.α.)

nana spoudes exwterikou  Καθημερινό πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων

nana spoudes exwterikou  Μια ½ μέρα και 1 ολοήμερη εκδρομή ανά εβδομάδα

nana spoudes exwterikou  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του προγράμματος:

Καθημερινό Πρόγραμμα σπουδών

Τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με πρωινό στην τραπεζαρία (εάν μένουν σε εστία) ή στο σπίτι (όπου φιλοξενούνται). Τα μαθήματα τους ξεκινούν στις 9.00 – 12.30. Το μεσημεριανό φαγητό, από τις 12.30 μέχρι τις 14.00. Από τις 14.00-17.30 κάνουν τα επιπλέον προγράμματα που επιλέγουν (αθλητικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και/ή ξεναγήσεις). Το βράδυ μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές video, να λάβουν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια ή να χορέψουν σε πάρτι οργανωμένα από το κολέγιο.

Ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων παρέχει στα παιδιά ποικίλες ενασχολήσεις για τα βράδια τους οι οποίες είναι όλες οργανωμένες και προσχεδιασμένες. Μ’ αυτό τον τρόπο οι μαθητές μέσα σε ένα πραγματικό ξενόγλωσσο περιβάλλον αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της εκμάθησης της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας.

Τα μαθήματα

Τα παιδιά κάνουν μάθημα 15 ώρες την εβδομάδα. Οι μαθητές δίνουν τεστ στα Αγγλικά, για να χωριστούν σε επίπεδα με την άφιξή τους. Ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους, χωρίζονται σε ομάδες 10-15 μαθητών στις οποίες περιλαμβάνονται παιδιά από άλλες χώρες. Το κάθε επίπεδο διδάσκεται από Βρετανούς καθηγητές οι οποίοι χρησιμοποιούν ποικίλες διδακτικές μεθόδους. Το κέντρο βάρους όλης της μαθησιακής προσπάθειες εντοπίζεται στη χρήση της γλώσσας. Όλα τα μέσα και όλοι οι σχεδιασμοί αποβλέπουν στο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά την Αγγλική γλώσσα και να εμπεδώσει τους μηχανισμούς του φυσικού και αυτοματοποιημένου λόγου. Δεν υπάρχει διάβασμα πέρα από τις ώρες των μαθημάτων. Οι Άγγλοι ομαδάρχες για τις εξωσχολικές δραστηριότητες είναι ειδικά επιλεγμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να παίζουν με τα παιδιά, να βγαίνουν στην αγορά, να κάνουν επισκέψεις και, γενικά, να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνούν και να δοκιμάζουν τον Αγγλικό τρόπο ζωής.

Διαμονή & Διατροφή

Διαμονή σε οικογένεια

Οι οικογένειες που επιλέγονται είναι ελεγμένες και εκπαιδευμένες ώστε να φιλοξενούν παιδιά. Η επιλογή της οικογένειας γίνεται μετά από ανάλυση των αναγκών και προτιμήσεων των παιδιών.

Διαμονή σε εστία του σχολείου

Το κάθε κολέγιο χρησιμοποιεί τις εστίες του σχολείου. Τα παιδιά δεν είναι μόνα τους. Υπάρχουν υπεύθυνοι σε κάθε όροφο της εστίας όπου προσέχουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Οι γονείς έχουν τηλέφωνα επικοινωνίας των υπεύθυνων.

Στην εστία τα δωμάτια είναι 2κλινα, 3κλινα ή και 4κλινα. Σε λίγες περιπτώσεις υπάρχουν μονόκλινα δωμάτια. Τα παιδιά μοιράζονται το μπάνιο αλλά αυτά καθαρίζονται πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας. Τους δίνεται η δυνατότητα να δίνουν για πλύσιμο των ρούχων τους 1 φορά την εβδομάδα. 

Η διατροφή

Η διατροφή των παιδιών ελέγχεται αυστηρά σε περίπτωση αλλεργιών και περιλαμβάνει 3 γεύματα την ημέρα στη self-service τραπεζαρία του σχολείου ή στην οικογένεια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά.

Η επίβλεψη

Καταβάλλεται, επιτυχώς, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίβλεψη των μαθητών κατά την παραμονή τους στην Αγγλία να γίνεται με τρόπο απόλυτα ασφαλή.

nana spoudes exwterikou  Για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος υγείας υπάρχει άμεσα στη διάθεση των παιδιών, νοσοκόμα. Η ιατρική περίθαλψη για όλες τις χώρες της Ε.Ε. καλύπτεται με την ειδική φόρμα Ε111. Οι επείγουσες περιπτώσεις θεραπείας είναι  δωρεάν. Αν κάποιο παιδί επισκεφτεί τον γιατρό ή το νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, οι γονείς ενημερώνονται αμέσως.

nana spoudes exwterikou  Τα παιδιά παραλαμβάνονται από το αεροδρόμιο από εκπρόσωπο του κολεγίου και επιστρέφουν με τον ίδιο τρόπο στο αεροδρόμιο.

nana spoudes exwterikou  Τα παιδιά απαγορεύεται να απομακρυνθούν από τον χώρο του Κολεγίου, εκτός και αν συνοδεύονται από κάποιον Συνοδό και πάντα με ειδική άδεια.

nana spoudes exwterikou  Όλα τα σχολεία διαθέτουν χρηματοκιβώτια, στα οποία φυλάσσονται τα χρήματα, τα διαβατήρια / ταυτότητες και τα εισιτήρια.

Οι γονείς έχουν άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο του κολεγίου και η “Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι” είναι πάντα ενήμερη για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε στο 2108010786 με την “ΑΘΗΝΑ Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι” (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00)

adminSummer School in the UK