Εργασία στην Ελλάδα

Το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, η οποία έχει στον πυρήνα της την ειλικρινή χαρτογράφηση της προσωπικότητάς μας.

“Χαρτογραφώ τη προσωπικότητα μου” σημαίνει ρίχνω τη μάσκα και βλέπω χωρίς επίκριση το ποιος είμαι και τι δουλειά θέλω να κάνω. Είναι η καθημερινή και λεπτομερής καταγραφή των ικανοτήτων, των ταλέντων και των αδυναμιών μας παρατηρώντας τον εαυτό μας σε πολύ καθημερινές του στιγμές. Στη συνέχεια, τα παρουσιάζω στους άλλους ώστε να μπορώ να διεκδικήσω μια θέση εργασίας στον επαγγελματικό χώρο που ειδικεύομαι.

Στόχος των συναντήσεων είναι:

nana spoudes exwterikou Η χαρτογράφηση της προσωπικότητας.

nana spoudes exwterikou  Η δημιουργία ή η βελτίωση του βιογραφικού.

nana spoudes exwterikou  Η δημιουργία ή η βελτίωση της συνοδευτικής επιστολής.

nana spoudes exwterikou  Την προετοιμασία για τη συνέντευξη.

Διαδικασία διεξαγωγής

Η πρώτη συνάντηση έχει σκοπό τη χαρτογράφηση της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου. “Χαρτογραφώ την προσωπικότητά μου” σημαίνει ρίχνω τη μάσκα και βλέπω χωρίς επίκριση το ποιος είμαι και τι δουλειά θέλω να κάνω. Δε κοιτώ τι θα άρεσε στους άλλους ή τι θα ήθελαν οι άλλοι να δουν σε εμένα. Χαρτογράφηση σημαίνει καθημερινή και λεπτομερής καταγραφή των ικανοτήτων, των ταλέντων και των αδυναμιών μου παρατηρώντας τον εαυτό μου σε πολύ καθημερινές του στιγμές.

Όταν ο χάρτης ετοιμαστεί, περνάμε στη δεύτερη συνάντηση όπου αρχίζουμε να δομούμε το βιογραφικό σημείωμα, το οποίο οφείλει να δώσει μια συνοπτική και ειλικρινή εικόνα στην εκάστοτε αξιολόγηση του ποιος είμαι. Κι όλα αυτά σε 2 σελίδες ή αλλιώς σε 30″ μιας και η ρουτίνα του εκάστοτε αξιολογητή συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση δεκάδων βιογραφικών σε ημερήσια βάση! Το βιογραφικό είναι και θα παραμείνει το πρώτο δείγμα δουλειάς που έχει στα χέρια του ο εκάστοτε εργοδότης για την ποιότητα της δουλειάς μου!

Στην τρίτη συνάντηση ετοιμάζουμε την συνοδευτική επιστολή. Η συνοδευτική επιστολή είναι ο τόπος όπου συνταιριάζουμε τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης εργασίας με τις ατομικές δεξιότητες. Είναι ο χώρος στον οποίο τεκμηριώνουμε με πραγματικά παραδείγματα τη καταλληλότητά μας για τη θέση εργασίας και σε αντίθεση με το βιογραφικό σημείωμα “καλοδέχεται” αυτοσχεδιασμούς!

Στις επόμενες δύο συναντήσεις προετοιμαζόμαστε για μια πιθανή συνέντευξη. Γίνεται αναφορά στα “Do & Don’t” των συνεντεύξεων, στην προετοιμασία της παρουσίασης του εαυτού μας, του επαγγελματικού προφίλ και συζητάμε πιθανές ερωτήσεις που θα μας γίνουν και τι πρέπει να κάνουμε.

 • Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με την Νάνα και την ομάδα της για συμβουλές Επαγγελματικού Προσανατολισμού & συγγραφή  Βιογραφικού Σημειώματος. Η Νανά διακρίνεται για την μεθοδολογία της, τη στρατηγική της σκέψη και την ακρίβεια. Θα έλεγα ότι η Νανά είναι μια από τις καλύτερες συμβούλους στο είδος της.

  Κώστας
 • Μου άνοιξαν τα ματιά. Ξέρω ποια είμαι και τι θέλω να κάνω.

  Μαρία
 • Είστε το κίνητρο να διεκδικήσω τι θέλω στην ζωή μου… Σας ευχαριστώ!

  Στέλλα
 • Βρήκα δουλειά αμέσως μετά τις συναντήσεις μας. Δεν νομίζω ότι ήταν τυχαίο. Μου έμαθαν να ψάχνω για αυτό που μου ταιριάζει και να το διεκδικώ.

  Γιώργος
 • Το να βρει κάποιος δουλειά είναι full-time απασχόληση. Με βοηθήσατε τόσο πολύ που σας χρωστάω τον πρώτο μου μισθό. Με κάνατε ευτυχισμένο και πραγματικά σας χρωστάω πολλά!

  Μιχάλης
adminΠροετοιμασία για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα