Σχολική Καθοδήγηση

Η βάση για το μέλλον, σήμερα.

Η σχολική καθοδήγηση απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (Δημοτικού/Γυμνασίου/Λυκείου) και έχει σκοπό να βοηθήσει:

nana spoudes exwterikou  Στην εύρεση της μεθοδολογίας μελέτης.

nana spoudes exwterikou  Στην ενθάρρυνση της παραγωγικής και δημιουργικής σκέψης.

nana spoudes exwterikou  Στη διαχείριση του χρόνου τους.

nana spoudes exwterikou  Στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση αδυναμιών.

nana spoudes exwterikou  Στην ενίσχυση της σχέσης γονέα και παιδιού με το σχολείο και τη μάθηση.

nana spoudes exwterikou  Στην εύρεση εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Ο μαθητής σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας ανακαλύπτει με ποιο τρόπο αποδίδει το διάβασμά του.  Αποκτά «καλές συνήθειες» στο διάβασμά του και πετυχαίνει τους στόχους που βάζει. Με αφορμή τα ερεθίσματα που παίρνει από τα μαθήματά του, αποκτά ενδιαφέροντα και αρχίζει να σκέφτεται δημιουργικά. Μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του κατανέμοντάς τον παραγωγικά ανάμεσα στις σχολικές του υποχρεώσεις και τα εξωσχολικά του ενδιαφέροντα. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον εντοπισμό των αδυναμιών του και στην εύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους μέσα από γνωστές μεθοδολογίες μελέτης και διαχείρισης χρόνου.

Διαδικασία Συμβουλευτικής

Σε παιδιά Δημοτικού, ο γονέας έχει ενεργό ρόλο και πολλές φορές είναι εκείνος που αναλαμβάνει να μάθει στο παιδί να διαβάζει, με την καθοδήγηση του Συμβούλου. Οι συνεδρίες είναι κάθε εβδομάδα (1ο στάδιο) και σταδιακά μειώνονται σε μια φορά το μήνα (2ο στάδιο) με στόχο να γίνονται όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη (3ο στάδιο).

Σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας έρχεται σε απευθείας επαφή μαζί τους. Οι συνεδρίες είναι σε εβδομαδιαία βάση την πρώτη περίοδο και σταδιακά μειώνονται. Σκοπός των συνεδριών είναι ο μαθητής να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει μόνος του και να διαχειρίζεται το χρόνο του αποτελεσματικά.

Στην περίπτωση μαθητών της Τρίτης (Γ’) Λυκείου, οι συνεδρίες ξεκινούν από το καλοκαίρι και ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Η διάρκεια της συνεδρίας ορίζεται ανάλογα με τον στόχο της.  Ο τόπος συνάντησης είναι και ο χώρος διαβάσματος του μαθητή.

 •   Η Κ. Τσουμάκη ήταν και θα είναι ο «φύλακας άγγελός» μου στη διαδικασία μόρφωσης των παιδιών μου. Πάντα δίπλα μας και πάντα μας  βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε.

  Μαρία Μητέρα 3 παιδιών 6,12,16 ετών
 • Η Νανά έχει τον τρόπο να επικοινωνεί με τα παιδιά και να τα εκπαιδεύει ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Τα παιδιά την ακούν και αποκτούν κίνητρα.

  Ελένη Μητέρα 9χρονης μαθήτριας
 • Η επανάσταση της εφηβείας είναι δύσκολη. Σε μια τέτοια κατάσταση βρεθήκαμε με τον γιο μας. Η κ. Τσουμάκη ήταν εκείνη που μας βοήθησε να μιλήσουμε με το παιδί μας για το διάβασμά του και να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας.

  Ανδρέας Πατέρας, 15χρονου
 • Η Νανά είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι με προβληματίζει με τα παιδιά μου. Αν κάτι δεν είναι στο γνωστικό της αντικείμενο με παραπέμπει πάντα σε κάποιον ειδικό. Την ευχαριστώ για όλη την στήριξη που μου δίνει σαν μητέρα.

  Αντωνία Μητέρα 2 παιδιών 5,12 ετών
adminΣχολική Καθοδήγηση