Γονείς Μαζί

Όλοι μαζί ανακαλύπτουμε περισσότερα!

Τι είναι τo “Γονείς Μαζί”

nana spoudes exwterikou  Είναι ομάδα γονέων.

nana spoudes exwterikou  Λειτουργεί με εβδομαδιαίες συναντήσεις.

nana spoudes exwterikou  Αφορά γονείς με παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων (και προσχολικής ηλικίας).

nana spoudes exwterikou  Έχει διάρκεια εννέα μήνες, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

nana spoudes exwterikou  Έχει διαγωνισμούς και δώρα.

nana spoudes exwterikou  Εκπαιδεύει τους γονείς ώστε να διαπαιδαγωγήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους.

1η Συνάντηση: Ο ρόλος του γονέα στην εκπαιδευτική πορεία του παιδιού.

Ο ρόλος του γονέα στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών είναι σημαντικός και πολύπλευρος. Ως γονείς πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν ο ρόλος μας είναι εποικοδομητικός στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και αν συμβουλεύουμε σωστά τα παιδιά μας στις επιλογές που κάνουν. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων θα δούμε πώς τα παιδιά μαθαίνουν και πώς εμείς, ως γονείς, μπορούμε να τα βοηθήσουμε ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες του 21ου αιώνα χωρίς να επεμβαίνουμε στις επιλογές τους, αλλά όντας συνοδοιπόροι στην πορεία τους.

Για την σχολική χρονιά 2018-2019 ο γενικός άξονας της πρώτης συνάντησης κάθε μήνα  είναι η Πολλαπλή Νοημοσύνη του παιδιού. Ο Χάουαρτ Γκάρντνερ (1998) ανέπτυξε τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης σύμφωνα με την οποία η νοημοσύνη δεν είναι μοναδική.  Η ανθρώπινη νοημοσύνη κατά τον Γκάρντνερ αποτελείται από 8 διαφορετικές και ανεξάρτητες νοημοσύνες οι οποίες στο σύνολό τους μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν τη γνώση και να δώσουν ερεθίσματα ώστε τα παιδιά να έχουν αποτελεσματική γνωσιακή και συναισθηματική ανάπτυξη.

Τις συναντήσεις θα συντονίσει η Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας κα Νανά Τσουμάκη και σχετικοί με το αντικείμενο επιστήμονες.

2η Συνάντηση: Ο ρόλος του γονέα στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Η αγωνία των σύγχρονων γονιών είναι να μπορέσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προαγωγή της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας των παιδιών τους. Στην προσπάθεια τους αυτή, η αγάπη και το ένστικτο αποτελούν τα βασικά, όχι όμως και τα μοναδικά εφόδια που χρειάζονται. Τους είναι, επιπλέον, απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και συνεχής ενημέρωση, προκειμένου να κατανοήσουν και να αποδεχθούν καλύτερα την ταυτότητα και τον ρόλο τους ως γονείς, έτσι ώστε να κατανοήσουν και να αποδεχθούν την προσωπικότητα των παιδιών τους και να σταθούν αποτελεσματικά δίπλα τους καθώς αυτά μεγαλώνουν, ωριμάζουν και εξελίσσονται σε αυτόνομοι ενήλικες. Αυτός είναι και ο στόχος των σεμιναρίων αυτών. Να προσφέρουν ένα περιβάλλον όπου ο γονέας θα αισθανθεί τη σπουδαιότητά του και θα ενισχύσει την επάρκεια του ρόλου του προς όφελος τόσο του παιδιού του όσο και του ίδιου.

Τις συναντήσεις θα συντονίσει η Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού κα Έρρικα Τσιτιμάκη.

3η Συνάντηση: Εκδηλώσεις/ εκδρομές/ επισκέψεις/ συναντήσεις με ειδικούς όλων των ειδικοτήτων.

Μια φορά το μήνα οι συναντήσεις γίνονται σε εξωτερικό χώρο (μουσεία, εκδηλώσεις, καφετέριες κλπ). Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων εξακολουθεί να είναι εκπαιδευτικός. Οι συναντήσεις αυτές ενισχύουν τη διδασκαλία γύρω από ένα θέμα που συζητήθηκε μέσα στα σεμινάρια και βοηθούν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα. Αποτελούν μια συναρπαστική και πολύμορφη βιωματική εμπειρία για όσους συμμετέχουν. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον το οποίο όμως κατευθύνεται από καταρτισμένο προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν γνώσεις χωρίς να το συνειδητοποιούν με στενό και απόλυτα αυστηρό τρόπο. Μέσω αυτών των δράσεων αποσκοπούμε στο να γίνουμε μια ομάδα που έχει την εμπειρία της ομαδικότητας, βιώνει την κοινωνικοποίηση και τη σύσφιξη των σχέσεων πέρα από το στενό οικογενειακό κύκλο.

Τις συναντήσεις θα συντονίσει η επιστημονική ομάδα του “Γονείς Μαζί” και ειδικοί διαφορετικών ειδικοτήτων.

4η Συνάντηση: Εργαστήρι Επαγγελματικής κατάρτισης για γονείς.

Το Εργαστήρι Επαγγελματικής Κατάρτισης απευθύνεται στο ρόλο του γονέα ως επαγγελματία και έξω από το οικογενειακό του περιβάλλον. Σκοπός του είναι να προετοιμάσει τους εργαζόμενους γονείς ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά, να μπουν ξανά στον εργασιακό χώρο μετά την μητρότητα και να μάθουν πώς να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τις ικανότητες τους με τον βέλτιστο τρόπο.

Το Εργαστήρι  Επαγγελματικής Κατάρτισης καλύπτει τους τομείς:

 • Οριοθέτηση στόχων.
 • Διαχείριση χρόνου.
 • Σχεδιασμός βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής.
 • Προετοιμασία για συνέντευξη εργασίας.
 • Κατανόηση και χρήση της γλώσσας του σώματος.

Τις συναντήσεις θα συντονίσει η Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας κα Νανά Τσουμάκη όπως και ειδικοί της κάθε ενότητας.

Γιατί να έρθετε

 • Μαθαίνουμε τρόπους που βοηθούν το παιδί να εξελιχθεί.
 • Εκπαιδευόμαστε σε νέα μονοπάτια σκέψης.
 • Βρίσκουμε λύσεις σε καθημερινά θέματα που αφορούν το παιδί.
 • Ανήκουμε σε μια ομάδα όπου μοιραζόμαστε εμπειρίες.
 • Έχουμε καλύτερο έλεγχο της οικογένειας και του εαυτού μας.

Κόστος

 • Συνδρομής 9 μηνών: 215 ευρώ.
 • Συνδρομής  6 μηνών: 180 ευρώ.
 • Συνδρομής 3 μηνών : 105 ευρώ.
 • 1 μήνα συνδρομή: 40 ευρώ.
 • Ανά συνάντηση: 15 ευρώ.

Στο τέλος κάθε συνάντησης δίνονται πρακτικές συμβουλές και δραστηριότητες τις οποίες μπορούν οι συμμετέχοντες να εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους. Με την ανατροφοδότηση της εμπειρίας τους έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς (και να διεκδικήσουν δώρα) κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο τέλος της χρονιάς, θα δοθούν βραβεία συνέπειας σε όσους συμμετέχουν συστηματικά στα σεμινάρια (90% παρουσία).

Τρόπος εγγραφής

Δηλώστε συμμετοχή στο info@athinaedu.com ή στο 2108010786 καθημερινά 09.00 – 18:00.

adminΓονείς Μαζί