Σπουδές στο Εξωτερικό

Δείχνουμε το δρόμο. Ανοίγουμε το δρόμο.

Η ζωή στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι μια ευχάριστη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν η πρώτη επιλογή όσων Ελλήνων φοιτητών επιθυμούν να  πραγματοποιήσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στο Εξωτερικό. Εντός του Πανεπιστημίου, δίνονται κίνητρα, ώστε οι φοιτητές να αγαπήσουν την επιστήμη τους, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία συναφή με τον κλάδο τους και σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν καθοδήγηση από καθηγητές συμβούλους (personal tutors). Εκτός του Πανεπιστημίου, τους δίνεται η δυνατότητα, ερχόμενοι σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να κάνουν γνωριμίες από όλο τον κόσμο και φυσικά να βελτιώσουν τις ξένες γλώσσες που γνωρίζουν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

 


Προπτυχιακές σπουδές σε Αγγλόφωνα και Γαλλόφωνα πανεπιστήμια

Παροχές συμβουλευτικής προπτυχιακού

nana spoudes exwterikou   Καθοδήγηση στην επιλογή ειδικότητας και πανεπιστημίου.

nana spoudes exwterikou   Διαδικασίες αιτήσεων για το πανεπιστήμιο και την εστία.

nana spoudes exwterikou   Διαδικασίες αιτήσεων για την έκδοση φοιτητικού δανείου.

nana spoudes exwterikou   Καθοδήγηση για την δημιουργία personal statement.

nana spoudes exwterikou   Προετοιμασία για την εισαγωγή στο προπτυχιακό.

nana spoudes exwterikou   Καθοδήγηση το πρώτο 3μηνο των σπουδών.

Μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλόφωνα και Γαλλόφωνα πανεπιστήμια

Παροχές συμβουλευτικής μεταπτυχιακού

nana spoudes exwterikou   Καθοδήγηση στην επιλογή ειδικότητας και πανεπιστημίου.

nana spoudes exwterikou   Διαδικασίες αιτήσεων για το πανεπιστήμιο.

nana spoudes exwterikou   Διαδικασίες αιτήσεων για την εστία.

nana spoudes exwterikou   Σύνταξη βιογραφικού.

nana spoudes exwterikou   Προετοιμασία για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό.

nana spoudes exwterikou   Καθοδήγηση το πρώτο 3μηνο των σπουδών.

Διαδικασία Συμβουλευτικής

Αρχή μας είναι η ενεργή συμμετοχή του μαθητή / φοιτητή σε αυτή την διαδικασία. Έτσι, ο μαθητής / φοιτητής αποκτά δεξιότητες απαραίτητες για την παραμονή του εκεί, όπως η τυπική (formal) επικοινωνία στην ξένη γλώσσα. Είναι πολύ σημαντικό, όταν θα πάει ο φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, να ξέρει ότι τον επέλεξαν και όχι ότι κάποιος τον «έβαλε» στο Πανεπιστήμιο.

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας παρουσιάζει τις υπάρχουσες επιλογές Σχολών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην χώρα που ο μελλοντικός φοιτητής έχει επιλέξει και τον καθοδηγεί στην επιλογή προγράμματος σπουδών. Στις συνεδρίες, παρουσιάζεται στον ενδιαφερόμενο η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας μέσα από συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχει πλήρης κατανόηση για τα υπέρ και τα κατά του επαγγελματικού του προσανατολισμού

Στη συνέχεια, διεκπεραιώνουμε μαζί με τον ενδιαφερόμενο την αίτηση των προπτυχιακών σπουδών στο UCAS ή τις αιτήσεις των μεταπτυχιακών σπουδών στα πανεπιστήμια, της αλληλογραφίας με τα Πανεπιστήμια,και κάνουμε μαζί την αίτηση για την εστία και φοιτητικό δάνειο.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου προετοιμασίας για τις εξετάσεις IELTS με σκοπό την απαραίτητη πιστοποίηση το γλωσσικού τους επίπεδο στα Αγγλικά (IELTS test) ή του αντίστοιχου Γαλλικού πτυχίου. Το σεμινάριο έχει ως στόχο την εξοικείωση με τις απαιτήσεις και τη δομή της εξέτασης σε κάθε ενότητα, τη διδασκαλία της γλώσσα και τις δεξιότητες που εξασφαλίζουν επιτυχία στις εξετάσεις (γραμματική/ λεξιλόγιο), την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες δεξιότητες, στρατηγικές και τεχνικές για τις εξετάσεις.

Στην περίπτωση της συμβουλευτικής για  μεταπτυχιακές σπουδές η Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας καθοδηγεί τον φοιτητή ώστε να ολοκληρώσει το προπτυχιακό κύκλο σπουδών. Αξιοποιώντας διαφορετικούς μηχανισμούς ο φοιτητής μπορεί να ξεκαθαρίσει τους στόχους του, να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τελικά να αποφοιτήσει στα δεδομένα χρονικά πλαίσια (την κατάλληλη χρονική στιγμή).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους φοιτητές, αναλαμβάνουμε την πλήρη καθοδήγηση και διεκπεραίωση των αιτήσεων στις φοιτητικές εστίες και φοιτητικών δανείων. Όπως και συμβουλεύουμε για την σωστή προετοιμασία του ταξιδιού τους. Επιπλέον, παρέχεται καθοδήγηση στο καινούριο περιβάλλον για την ομαλή ενσωμάτωση του φοιτητή κατά το πρώτο τρίμηνο των σπουδών του. Η συμβουλευτική σπουδών στο εξωτερικό ολοκληρώνεται σε 8 συνεδρίες.

  • Η Νανά είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι με προβληματίζει με τα παιδιά μου. Αν κάτι δεν είναι στο γνωστικό της αντικείμενο με παραπέμπει πάντα σε κάποιον ειδικό. Την ευχαριστώ για όλη την στήριξη που μου δίνει σαν μητέρα.

    Μαρία Μητέρα 2 παιδιών, 5 &12 ετών
  • Η επανάσταση της εφηβείας είναι δύσκολη. Σε μια τέτοια κατάσταση βρεθήκαμε με τον γιο μας. Η κ. Τσουμάκη ήταν εκείνη που μας βοήθησε να μιλήσουμε με το παιδί μας για το διάβασμά του και να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας.

    Βασίλης ,πατέρας 15χρονου
  •   Η Κ. Τσουμάκη ήταν και θα είναι ο «φύλακας άγγελός» μου στη διαδικασία μόρφωσης των παιδιών μου. Πάντα δίπλα μας και πάντα μας  βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε.

    Μαρία Μητέρα 3 παιδιών 6,12,16 ετών
adminΕξωτερικό