Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ένα επάγγελμα που σήμερα “ανθεί” δεν συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Μηχανολόγος; Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Πολιτικές Επιστήμες; Βιολόγος ή Φαρμακοποιός;

Οι επιλογές του εκπαιδευτικού συστήματος είναι πολλές, όμως, κάθε νέος και νέα, που καλείται να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση, έχει μοναδικές κλίσεις και ταλέντα. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί μια αναγκαιότητα στην εποχή μας λόγω του μεγάλου αριθμού των πανεπιστημιακών σχολών και των ιδιωτικών κολεγίων, της ελλιπούς ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών και της έγκυρης πληροφόρησης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει, λοιπόν, να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, ώστε να επιλέξει τη σταδιοδρομία που του ταιριάζει. Ένα επάγγελμα που σήμερα «ανθεί» δεν συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.

Παροχές Συμβουλευτικής

nana spoudes exwterikou  Διερεύνηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων, αξιών, ενδιαφερόντων και προσωπικών χαρακτηριστικών.

nana spoudes exwterikou  Σύνθεση ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προφίλ.

nana spoudes exwterikou  Πληροφόρηση για το αντικείμενο σπουδών και επιλογές εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ιδιωτικά κολέγια)

nana spoudes exwterikou  Δημιουργία επαγγελματικού σχεδίου με βήματα προετοιμασίας για την υλοποίηση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής απόφασης.

Διαδικασία Συμβουλευτικής

Ο μαθητής και οι γονείς τους (αν το επιθυμούν) συζητούν με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας για τις κλίσεις και τις επιθυμίες του. Μέσα από ένα εύρος επιλογών, θέτουμε μαζί με τον μαθητή τα θεμέλια για μία παραγωγική εκπαιδευτική κατάρτιση, ενώ καλύπτονται όλες οι παράμετροι που θα προκύψουν. Στις συνεδρίες, παρουσιάζεται η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας μέσα από συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχει πλήρης κατανόηση για τα υπέρ και τα κατά του επαγγελματικού του προσανατολισμού. Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας βοηθάει τον μαθητή ώστε να επιλέξει τις σχολές που επιθυμεί και να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του.

  • Η Νανά είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι με προβληματίζει με τα παιδιά μου. Αν κάτι δεν είναι στο γνωστικό της αντικείμενο με παραπέμπει πάντα σε κάποιον ειδικό. Την ευχαριστώ για όλη την στήριξη που μου δίνει σαν μητέρα.

    Μαρία Μητέρα 2 παιδιών, 5 &12 ετών
  • Η επανάσταση της εφηβείας είναι δύσκολη. Σε μια τέτοια κατάσταση βρεθήκαμε με τον γιο μας. Η κ. Τσουμάκη ήταν εκείνη που μας βοήθησε να μιλήσουμε με το παιδί μας για το διάβασμά του και να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας.

    Βασίλης ,πατέρας 15χρονου
  •   Η Κ. Τσουμάκη ήταν και θα είναι ο «φύλακας άγγελός» μου στη διαδικασία μόρφωσης των παιδιών μου. Πάντα δίπλα μας και πάντα μας  βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε.

    Μαρία Μητέρα 3 παιδιών 6,12,16 ετών
adminΕπαγγελματικός Προσανατολισμός