Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Ένα επάγγελμα που σήμερα “ανθεί” δεν συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Μηχανολόγος; Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Πολιτικές Επιστήμες; Βιολόγος ή Φαρμακοποιός;
Οι επιλογές του εκπαιδευτικού συστήματος είναι πολλές, όμως, κάθε νέος και νέα, που καλείται να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση, έχει μοναδικές κλίσεις και ταλέντα. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί μια αναγκαιότητα στην εποχή μας λόγω του μεγάλου αριθμού των πανεπιστημιακών σχολών και των ιδιωτικών κολεγίων, της ελλιπούς ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών και της έγκυρης πληροφόρησης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει, λοιπόν, να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, ώστε να επιλέξει τη σταδιοδρομία που του ταιριάζει. Ένα επάγγελμα που σήμερα «ανθεί» δεν συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.
Παροχές Συμβουλευτικής
Διερεύνηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων, αξιών, ενδιαφερόντων και προσωπικών χαρακτηριστικών.
Σύνθεση ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προφίλ.
Πληροφόρηση για το αντικείμενο σπουδών και επιλογές εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ιδιωτικά κολέγια)
Δημιουργία επαγγελματικού σχεδίου με βήματα προετοιμασίας για την υλοποίηση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής απόφασης.
Διαδικασία Συμβουλευτικής
Ο μαθητής και οι γονείς τους (αν το επιθυμούν) συζητούν με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας για τις κλίσεις και τις επιθυμίες του. Μέσα από ένα εύρος επιλογών, θέτουμε μαζί με τον μαθητή τα θεμέλια για μία παραγωγική εκπαιδευτική κατάρτιση, ενώ καλύπτονται όλες οι παράμετροι που θα προκύψουν. Στις συνεδρίες, παρουσιάζεται η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας μέσα από συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχει πλήρης κατανόηση για τα υπέρ και τα κατά του επαγγελματικού του προσανατολισμού. Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας βοηθάει τον μαθητή ώστε να επιλέξει τις σχολές που επιθυμεί και να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του.